2010. április 7., szerda

Otp Adósságrendező hitel

Otp Adósságrendező hitel ! - Ha gondban van a törlesztőrészletekkel !

OTP Deviza Jelzálog típusú hitel adósságrendezésre Euróban

* A hitel devizaneme: Euró
* A hitel célja: hátralékos OTP banki fedezetlen fogyasztási hitel, és az OTP Faktoring Zrt.-nek már eladott, de a Faktoring Zrt.-nél még ki nem egyenlített fedezetlen OTP fogyasztási hitelek kiváltása.
* Futamidő: minimum 1 év, maximum 25 év
* Kamatozás módja: változó.

Az ügyleti kamat két részből áll: referenciakamatból és a bank által megállapított kamatfelárból.

A referenciakamat a három hónapos EURIBOR.

A referenciakamat mértéke:
- Első alkalommal:
- amennyiben a folyósítás tárgyhó 1. és 4. napja között történik, a folyósítást megelőző második hónap 20. napján érvényes három hónapos EURIBOR,
- amennyiben a folyósítás tárgyhó 4. napján, vagy azt követően történik, a folyósítást megelőző hónap 20. napján érvényes három hónapos EURIBOR.
- Ezt követően az Adósok által fizetendő, soron következő törlesztőrészlet esedékességét megelőző hónap 20. napján érvényes három hónapos EURIBOR.A referenciakamat-változás a hatálybalépését (minden hó 4-e) követő soron következő esedékességtől érvényesül a törlesztő-részletben.

A referenciakamat folyamatos változása miatt a hitel ügyleti kamata és törlesztő részlete havonta változhat.
A kamatfelár mértékét a kezelési költség és a hitelkeret beállítási jutalék mértékét a bank a mindenkor hatályos Hirdetményében teszi közzé.

Az aktuális EURIBOR kamatok itt tekinthetők meg.

* A hitel összege: min. 300.000 Ft, max. 40.000.000 Ft, illetve a folyósítás napján érvényes deviza vételi árfolyamon számított ezeknek megfelelő összegű EUR.
Amennyiben rendszeres jövedelme legalább 3 hónapja az OTP Banknál vezetett lakossági folyószámlára érkezik, a hitel összeg maximuma a fizetőképességtől és az ingatlan hitelbiztosítéki értékének nagyságától függ, de a 100 millió Ft-ot nem haladhatja meg.
* A hitelösszeg maximum a hitelfelvétel költségeivel haladhatja meg a kiváltandó tartozások összegét.
* A hitel törlesztése: havi részletekben történik (törlesztőtábla letöltése)
* A hitel / hitelbiztosítéki érték aránya területileg differenciált, a nyújtható hitel a hitelbiztosítéki érték akár 60 %-át is elérheti (a nyújtható hitel összegének megállapításakor a hitelező figyelembe veszi „A körültekintő lakossági hitelezés feltételeiről és a hitelképesség vizsgálatáról” szóló 361/2009. (XII. 30.) Korm. rendelet előírásait is). Ha az igényelt hitel összege a meghatározott százalékot meghaladja, a hitel felvételéhez másik ingatlan is elfogadható fedezetként.
* A hitel az OTP Banknál vezetett lakossági folyó-/bankszámláról törleszthető.

Ki veheti igénybe a hitelt?

* Általános feltétel a hiteligénylés időpontját megelőző 3 hónap időtartam alatti folyamatos munkaviszony és e munkaviszonyból származó rendszeres jövedelem, melynek el kell érnie a mindenkori minimálbér összegét.
* Az igénylő a KHR-ben nem szerepel (kivétel: a KHR-ben legalább 1 éve pozitív tartalmú lezárt mulasztással szereplő ügyfelek).
* OTP banki hitellel rendelkező ügyfelek vehetik igénybe.
* Forgalomképes, per-, teher- és igénymentes, mobilizálható ingatlannal rendelkező természetes személyek.
* Az elfogadható ingatlanok köre: az OTP Bank által meghatározott településeken található: belterületi építési telek, családi házas ingatlan, hétvégi ház, üdülő, üdülő telek, társasházban, vagy szövetkezeti házban lévő lakás, társas üdülőknél külön tulajdonban álló üdülő.
* Ha a kért hitel futamideje alatt az adós betölti a 70. életévét, lehetőség van további biztosíték bevonására. További biztosíték lehet a hitel futamidejére és összegére szóló hitelfedezeti életbiztosítás megkötése, vagy egy olyan adóstárs bevonása, aki a futamidő végéig a 70. életévét nem tölti be.
* Az adós, vagy az adóstárs rendelkezik saját nevére szóló vezetékes, előfizetéses vagy kártyás mobil telefonnal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése