2011. szeptember 22., csütörtök

végtörlesztés otp - végtörlesztés feltételei otp bank

Otp bank lakáshitel és lakáslízing fix árfolyamon történő végtörlesztése !
Hiteldíj: Az áthidaló hitelszámlán 24 hónapig kamat és kezelési költség nem kerül felszámításra. Ezt követően - első alkalommal az áthidaló hitelszerződés aláírását követő 24. hónap utolsó napján, majd ezt követően - évente kerül megállapításra, az áthidaló hitel ügyleti kamat mértéke, amely az akkor érvényes 3 havi BUBOR-nak megfelelő mértékű lehet (kezelési költség továbbra sem kerül felszámításra). Végtörlesztés esetén kiváltható !

Lakáslízing szerződés lakáshitel szerződésre történő kiváltása:

Az OTP Lakáslízing Zrt-től lízingelt lakásukat az OTP Bank/OTP Jelzálogbank által nyújtott hitellel megvásárló ügyfeleknek nem kell megfizetniük a lakáslízing szerződés végtörlesztésének költségét.

6. Lakáshitel szerződés lakáslízing szerződésre történő kiváltása

Az OTP Bank/OTP Jelzálogbank által nyújtott hitellel finanszíroztatott ingatlanok OTP Lakáslízinggel történő kiváltása esetén a kezdeti járulékos költségek- értékbecslési díj, közjegyzői díj, szerződéskötési díj- elengedésre illetve átvállalásra kerülnek.

A díj mértéke a végtörlesztett összeg 1%-a.
Amennyiben a részleges, vagy teljes előtörlesztés részben vagy egészben más pénzügyi intézmény által folyósított kölcsönből történik, az előtörlesztett összeg 1,7%-a.

A díjtétel nem kerül felszámításra:
- a szerződés megkötésétől számított 24 hónapot követően teljesített 1. (első) részleges, vagy teljes előtörlesztés (végtörlesztés) alkalmával, kivéve, ha a részleges, vagy teljes előtörlesztés (végtörlesztés) részben vagy egészben más pénzügyi intézmény által folyósított hitel felvételével történik, vagy ha az előtörlesztett összeg meghaladja a lízingszerződésben meghatározott lízingösszeg felét,
vagy
- Az ügyfél részleges vagy teljes előtörlesztésekor a fennálló tartozás nem haladja meg az 1 millió forintot és a megelőző tizenkét hónap alatt előtörlesztést nem teljesített.

Olyan szabad felhasználású lízing esetében, amikor az eladó és a lízingbevevő megegyezik, illetve vállalkozások által lízingeknél, valamint kereskedelmi célú ingatlanok esetében, bármely devizanem esetén:

Elő-, vagy végtörlesztés esetén az előtörlesztett összeg 1,7%-a, min. 35 000 Ft

Az első három ügyleti éven belül történő, mindenkori hatályos hirdetmény szerinti elő- vagy végtörlesztés esetén az ügyfél köteles visszafizetni az ügylet indításakor igénybevett akció keretében fel nem számított, illetve elengedett díjakat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése