2011. június 3., péntek

Szabad felhasználású jelzáloghitel kalkulátor 2011

A szabad felhasználású hiteleket fedezetük alapján két csoportra osztjuk:

1. Személyi hitel: Fedezetéül a jövedelmünk szolgál, aminek átlagosan 8-10-szeresét vehetjük fel és nincsen szükségünk ingatlanfedezetre.
2. Jelzáloghitelek: Itt már sokkal inkább a bevont ingatlan, vagy ingatlanok képezik a fedezetet. Ezt a hitelfajtát milliós tételeknél érdemes választanunk, maximális értéke a fedezetként bevont ingatlan, vagy ingatlanok piaci értékének a 75%-a.

További hitelfeltételek:

1. Rendszeres jövedelmet mind a két esetben igazolni kell, ami származhat munkaviszonyból, nyugdíjból és rokkant nyugdíjból is.
2. Aki munkabért kap, annak legalább 3 hónapos munkaviszonnyal és határozatlan idejű munkaszerződéssel kell rendelkeznie.
3. Személyi hitelek esetén az aló korhatár 21 év, míg jelzáloghiteleknél 18.
4. A hitel futamidejének végén az adós nem lehet idősebb, mint 70-72 éves, ha ez nem megoldható, akkor fiatalabb adóstárs bevonásával hosszabb futamidőt kapunk.
5. Személyi hitel igényléséhez 3 havi bankszámlakivonatot kell felmutatnunk és a legtöbb esetben, a közüzemi számlák fizetését is igazolnunk kell.
6. Aktív BAR / KHR listásként tiszta adóstársat kell bevonnunk!


Napjainkban a hitel kalkulátoroknak egyre nagyobb szerepük van. Az online elérhető hitelszámolók segítségével ugyanis bármely hitelcélra vonatkozóan gyorsan kiszámolható egy-egy hiteltörlesztés.

A 2011-ben elérhető jelzálog alapú kölcsönök közül a kalkulátor segítségével megkereshető a legkedvezőbb adósságrendező vagy lakáscélú hitel is. Ehhez az adott hitelcél kiválasztása szükséges. A kalkulátor minden devizanemben, melyet a jogszabály jelenleg lehetővé tesz, megadja az aktuális törlesztéseket. E konstrukciók tehát nem csupán a THM, hanem devizanemek alapján is összehasonlíthatók.

Ha Ön nem rendelkezik olyan ingatlannal, mely a szabad felhasználású jelzáloghitel fedezeteként elfogadható, akkor van lehetősége fedezet nélküli személyi hitel igénylésére. Ez esetben nélkülözhető az ingatlanfedezet, a személyi kölcsönt ugyanis jövedelem alapján nyújtják a pénzintézetek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése