2012. július 2., hétfő

beiskolázási támogatás 2012

Beiskolázási támogatás 2012:
A tanévkezdés megkönnyítésére évente egy alkalommal az önkormányzat beiskolázási segélyt nyújthat a gyermekeiket nevelő családoknak. A „Kérelem a Beiskolázási segély megállapításához” nyomtatvány benyújtásakor az ügyintézés megkönnyítése érdekében a kérelmező személyi igazolványa, lakcímnyilvántartó kártyája szükséges!
Az igényléshez kell csatolni a kérelmező és a vele közös háztartásban élők havi rendszeres jövedelem igazolását, a vállalkozásból származó jövedelemnél kérelem benyújtása előtti tizenkét hónap alatti jövedelem egy havi átlagának igazolását, családi pótlékra, gyermekelhelyezésre, gyermektartásdíjra, tanulói,- hallgatói jogviszonyra, ösztöníjra vonatkozó igazolásokat. Csatolni kell a nyugdíj, GYES, GYED, GYET, családi pótlék, árvaellátás, álláskeresési ellátás utolsó havi szelvényét, vállalkozók esetén az APEH által kiadott jövedelemigazolást csatolni lehet.
Családban élő kérelmező esetében a vele közös háztartásban élő közeli hozzátartozókra is vonatkozik a jövedelem bevallása.
A beiskolázási segélyre a kérelem minden naptári év július 1. napjától szeptember 30. napjáig nyújthatók be.
Beiskolázási segélyt kaphatnak azok a családfenntartók akiknek a gyermeke az általános iskolában, nappali rendszerű középiskolában, szakiskolában tanuló 23 évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkezik, illetve az a fiatal felnőtt, aki a felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató 25 évesnél fiatalabb és önálló keresettel nem rendelkezik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése